Mijn favorieten

De beste makelaar van Amsterdam - Amstelveen met Veilingen

Het is ook heel goed mogelijk dat het object dat u wilt kopen op De Eerste Amsterdamse Veiling te koop wordt aangeboden. Het aankopen van een veilingobject vindt net als een gewoon object plaats in een aantal fasen. Ten eerste de bezichtiging van het object. Over het algemeen worden hier vaste dagen en tijdstippen voor gehanteerd. De makelaar zal samen met u het object bekijken en vervolgens een plan uit stippelen hoe te handelen op de veiling. 

Ten tweede wordt het object geveild in twee fasen. Eerst vindt zogenaamde fase van het opbod plaats en de fase van de afslag. De persoon die in de afslag uiteindelijk MIJN roept is de koper (indien de verkoper het object natuurlijk gunt). Vervolgens wordt er meteen bij de notaris een akte van veiling getekend (het zogenaamde koopcontract) en een datum voor overdracht afgesproken.


De overdracht

Over het algemeen vindt de daadwerkelijke overdracht van de woning één maand na de datum van de veiling plaats. Bij de notaris worden de akte van levering en eventuele hypotheekakte ondertekend. Bij het bieden op de veiling is het van belang dat de makelaar op de hoogte is van uw financiële situatie. In veel gevallen zal de makelaar daarom van te voren met u een gesprek hebben over de wijze van financiering en de benodigde waarborgsom. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u een object via ons op de veiling te koop wilt aanbieden. In dit geval komt de makelaar, net als bij een “gewone” in de verkoopname bij u langs. Hij bekijkt het object, geeft een waardering en overlegt met u over een mogelijke verkoopprijs. 

Indien u en de makelaar het met elkaar eens zijn worden vervolgens alle belangrijke gegevens inzake uw woning verzameld bij de verschillende instanties. Nadien wordt de Makelaars Vereniging Amsterdam ingelicht die vervolgens de borden aan de gevel plaatst, de advertentie maakt en de zaalhuur regelt. Verder wordt er verwacht dat op speciale dagen het object wordt open gesteld voor potentiele bieders en kopers. Op de dag van de veiling zal de door u bepaalde notaris, samen met de makelaar op de ‘bok’zitten om het object te verkopen. 

Voor verdere vragen kunt u onderstaand contactformulier invullen
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring